Andras Ferenczi, vizionar IA și blockchain, este speaker la Tech Talks by UPT 2024

Andras Ferenczi, absolvent al Universității Politehnica Timișoara, este un nume bine-cunoscut în industria FinTech, unde activitatea sa inovatoare în domeniul inteligenței artificiale și al tehnologiei blockchain stabilește noi standarde. Cu o carieră impresionantă, de peste 25 de ani, Ferenczi a fost constant implicat în sectorul FinTech, pe care l-a și influențat semnificativ.

O mare parte a parcursului său profesional se leagă de American Express, unde se află și în prezent. Aici, timp de peste 17 ani, a condus proiecte și inițiative în automatizarea inteligentă, transformând serviciile financiare și îmbunătățind experiențele clienților. Leadership-ul său în dezvoltarea soluțiilor blockchain subliniază rolul său esențial în pionieratul tehnologiilor care protejează tranzacțiile, eficientizează procesele și promovează încrederea în finanțele digitale.

Deși focusul său principal a fost și este revoluționarea sistemelor financiare, a activat o perioadă scurtă și în HealthTech, pentru Optum, unde a proiectat arhitecturi avansate AWS event-driven pentru produse de sănătate. Experiența sa include, de asemenea, o perioadă semnificativă la Morgan Stanley, unde a condus dezvoltarea primului sistem major de supraveghere a tranzacțiilor, pentru creșterea securității și conformității financiare.

Perioada petrecută la UPT i-au oferit lui Ferenczi o bază solidă în ingineria electrică, electronică și a comunicațiilor și abilitățile necesare pentru a excela în lumea FinTech. Iar background-ul său academic este completat de realizările sale în domeniu, inclusiv 39 de patente și medalii în competiții internaționale, reflectând spiritul său inovator și contribuția la comunitatea tech.

Abordarea lui Ferenczi față de IA și blockchain în FinTech este una integrată, care se concentrează atât pe evoluția tehnologică, ci și pe modul în care aceste inovații pot fi valorificate pentru a aborda provocările financiare reale, pentru a îmbunătăți experiențele utilizatorilor și pentru a contribui la creșterea economiei globale. Viziunea sa se extinde către utilizarea IA în crearea unor servicii financiare mai personalizate, eficiente și sigure, remodelând modul în care instituțiile și indivizii interacționează cu sistemele financiare.

La Tech Talks by UPT 2024, Andras Ferenczi va împărtăși perspectivele și experiențele sale, aprofundând impactul transformativ al IA și blockchain asupra industriei FinTech. Inspirat de parcursul de la un absolvent UPT la cel de inovator global, publicul va putea înțelege mai profund tendințele actuale și posibilitățile viitoare din domeniu.

Rezervă-ți locul la Tech Talks by UPT 2024 pentru a explora viitorul finanțelor cu Andras Ferenczi, a cărui muncă exemplifică fuziunea tehnologiei și cu finanțele, conducând către o nouă eră de inovație și eficiență în sectorul FinTech.