Corina Apachițe, Continental Automotive Technologies, conferențiază la Tech Talks 2024

Corina Apachițe conduce programul pentru Inteligență artificială și date în cadrul Software și tehnologii centrale, parte din Continental Automotive Technologies. În această funcție, este responsabilă pentru strategia tehnică și implementarea operațională, colaborând îndeaproape cu domeniile de afaceri și funcțiile centrale. Echipa sa contribuie semnificativ la viziunea companiei privind o „mobilitate bazată pe IA” și un „angajat asistat de IA”, făcând pași semnificativi către integrarea IA în sectorul mobilității.

Echipa ei, o rețea de nivel global, colaborează extensiv cu parteneri din industrie și din mediul academic, promovând un mediu de inovare și cunoaștere colaborativă. Această cooperare internațională subliniază angajamentul Continental de a fi în avangarda tehnologiei IA și a datelor, valorificând competențe diverse pentru a stimula progresul și inovația.

Înainte de a se alătura echipei Continental în ianuarie 2018, Apachițe a ocupat o poziție similară la Robert Bosch GmbH, unde a fost responsabilă de strategia tehnică pentru inteligență artificială și big data. Această experiență i-a îmbogățit înțelegerea și abordarea strategică față de IA, contribuind la competența sa vastă în domeniu.

Parcursul profesional al Corinei Apachițe include  și o experiență semnificativă ca șef de produs la ETAS GmbH în Stuttgart, unde a condus echipe de dezvoltare software agile în crearea de soluții de virtualizare. Acest rol i-a perfecționat abilitățile de gestionare și îndrumare a echipelor, asigurând furnizarea de soluții inovatoare și eficace.

Apachițe este doctor în informatică, cu specializare în verificarea sistemelor hibride, ceea ce oferă și un fundament academic solid al activității sale în IA. Competența sa nu se limitează la aspectele teoretice ale informaticii, ci și la aplicarea practică a acestor concepte pentru a rezolva probleme reale, în special în contextul inteligenței artificiale și analizei datelor.

La Tech Talks by UPT 2024, Corina Apachițe va împărtăși perspectivele și experiențele sale în tehnologia IA și a datelor, oferind participanților o perspectivă unică asupra viitorului IA în mobilitate și angajare. Contribuția sa la dezvoltarea acestui domeniu demonstrează potențialul IA de a transforma industriile și de a crea abilități individuale, subliniind rolul liderilor inovatori în stimularea progresului tehnologic.