„Tehnologie și accesibilitate: Inovație vizionară pentru nevăzători” – Cornel Amariei, antreprenor și inventator, este speaker la Tech Talks by UPT 2024

Andras Ferenczi, absolvent al Universității Politehnica Timișoara, este un nume bine-cunoscut în industria FinTech, unde activitatea sa inovatoare în domeniul inteligenței artificiale și al tehnologiei blockchain stabilește noi standarde. Cu o carieră impresionantă, de peste 25 de ani, Ferenczi a fost constant implicat în sectorul FinTech, pe care l-a și influențat semnificativ.

Prin proiectul .lumen, Cornel Amariei dezvoltă ochelari revoluționari pentru mobilitatea nevăzătorilor, o alternativă tehnologică inovatoare și un progres major în crearea unui mediu mai accesibile pentru cei cu deficiențe de vedere.

 

În trecut, a fost șeful departamentului de inovare la una dintre cele mai mari companii din industria auto. Acum, proiectul său de dezvoltare a tehnologiilor de amplificare a capacităților umane și care promovează incluziunea și autonomia persoanelor cu dizabilități beneficiază de un grant de la Consiliul European pentru Inovare, în valoare de peste 9 milioane de euro.

Aceste realizări i-au adus recunoașteri prestigioase, inclusiv prima nominalizare a unui român în Forbes Europa „30 sub 30”, Global Business Hall of Fame și JCI’s Ten Outstanding Young Persons of the World. Aceste distincții, care premiază contribuțiile sale semnificative în tehnologie și societate, au fost anterior acordate unor personalități globale, precum Elvis Presley și John F. Kennedy.

Tehnologia .lumen utilizează senzori avansați și inteligență artificială pentru a dezvolta dispozitive care ajută nevăzătorii să navigheze prin mediul înconjurător eficient și în siguranță. Această soluție inovatoare procesează date în timp real pentru a îmbunătăți ajutoarele de navigație, replicând beneficiile unui câine ghid și oferind independență persoanelor fără acces la astfel de resurse.

La Tech Talks by UPT 2024, Cornel Amariei ne va vorbi despre experiența sa în dezvoltarea tehnologiei și antreprenoriat, despre impactul social al tehnologiilor asistive, despre un viitor în care tehnologia servește în mod cuprinzător nevoile umanității. Va prezenta provocările dezvoltării soluțiilor tehnologice accesibile care îmbunătățesc calitatea vieții, favorizând astfel un dialog despre cum inovația poate fi inclusivă și transformatoare.

Publicul va avea parte de o sesiune plină de discuții despre depășirea barierelor în accesibilitatea tehnologiei și va descoperi intersecția dintre inovație și aplicabilitatea practică. Va afla rolul și importanța gândirii inovatoare și a empatiei în crearea de soluții care, dincolo de succesul comercial și progresul tehno logic, propun o societate mai inclusivă.

Viziunea .lumen se extinde dincolo de inovația tehnologică și exemplifică impactul profund al tehnologiei îndreptată către scopuri umanitare și include un angajament de educare a publicului despre importanța incluziunii în design și implementare. Prin participarea la astfel de evenimente, Cornel Amariei nu doar împărtășește expertiza tehnică, ci pledează pentru o schimbare în atitudinile societății față de persoanele cu dizabilități și inspiră la soluții care abordează problemele reale ale lumii în moduri practice și pline de compasiune.