8:30-9:15 Welcome and registration
     9:15-9:30 Cătălin ȘTEFĂNESCU (Moderator): Welcome
Florin DRĂGAN (UPT Rector): Welcome
Alin NICA (Timis County Council President): Welcome
Dominic FRITZ (Timisoara Mayor): Welcome
9:30-9:50 Dragoș MĂRGINEANȚU: AI and Machine Learning: from research to robust deployed systems
   9:50-10:05 Q&A
10:05-10:10 Moderator’s Introduction of speaker
10:10-10:30 Märt ARO: The Good, the Bad and the Ugly Truth about Innovation in Education
10.30-10 45 Q&A
10.45-11.00 Coffee Break
11:00-11:05 Moderator’s Introduction of speaker
11:05-11:25 Marius STAN: The Impact of AI on Science and Technology
11:25-11:40 Q&A
11:40-11:45 Moderator’s Introduction of speaker
11:45-12:05 Clara NEPPEL: AI Governance Frameworks
12:05-12:20 Q&A
12:20-12:25 Moderator’s Introduction of speaker
12:25-12:45 Jay TUCK: Artificial Intelligence in Warfare – AI Success in the Ukraine War
12:45-13:00 Q&A
13:00-14:00 Lunch
14:00-14:05 Moderator’s Introduction of speaker
14:05-14:25 Vali MĂLINOIU: The potential for AI to enhance human potential
14:25-14:40 Q&A
14:40-14:45 Moderator’s Introduction of speaker
14:45-15:05 Pasi TOIVANEN: Shaping Tomorrow’s World: Metaverses, 6G Networks, and Multi-Party Ecosystems
15:05-15:20 Q&A
15:20-15:35 Coffee Break
15:35-15:40 Moderator’s Introduction of speaker
15:40-16:00 Gilles JOURQUIN: Digital Health: Empowering People in Taking Care of Their Health & Well-Being
16:00-16:15 Q&A
16:15-16:20 Moderator’s Introduction of speaker
16:20-16:40 Jimmy WALES: Wikipedia, Generative AI, and Future of Entrepreneurship
16:40-16:55 Q&A
16:55-17:00 Cătălin Ștefănescu (Moderator): Thank You!

Evenimentul va fi moderat  de cunoscutul realizator TV Cătălin Ștefănescu.

Bio Speakeri
Jimmy WALES

Jimmy Wales a devenit cunoscut la nivel mondial pentru crearea și dezvoltarea enciclopediei online open-source Wikipedia, o unealtă revoluționară pentru modul în care utilizatorii folosesc și partajează informații. Wales este membru al consiliului consultativ al Centrului MIT (Massachusetts Institute of Technology, cea mai prestigioasă universitate tehnică din lume) pentru Inteligență Colectivă și membru al consiliului de administrație al Fundației Wikimedia, o fundație care susține Wikipedia și alte proiecte educaționale online.

Pasi TOIVANEN

Pasi Toivanen este Vice Președinte și Directo Cloud RAN Solutions la Nokia, unde se află responsabil pentru executarea strategiei Nokia și Nokia Mobile Networks de a fi cel preferat partener al companiilor la scară web, al producătorilor de servere și al ecosistemelor aferente. În acest rol, el asigură peisajul contractual cu partenerii strategici, precum și deține afaceri dezvoltarea și crearea de piață cu acești parteneri. Într-un rol anterior, Pasi conducea dezvoltarea tehnologiilor Nokia O-RAN și Cloud RAN și a creat un Edge Ecosistem de parteneriat în cloud în cadrul afacerilor globale ale Nokia, precum și prin parteneriate cu companii internaționale de cloud pentru a stimula inovația și a poziționa Nokia ca lider global. Un lider senior entuziast cu peste 20 de ani de experiență, Pasi este bine versat stabilirea de noi organizații, modele de afaceri și impulsionarea transformării organizaționale. Este pasionat de a oferi clienților succes, inovație și construirea unică soluții cu cele mai noi tehnologii și servicii. Pasi s-a alăturat Nokia în 1998 și a ocupat diverse funcții de conducere în cadrul programului, portofoliului și diviziile de parteneri. Pasi a ocupat, de asemenea, funcții de conducere la Juniper Networks și la Ericsson, unde a fost Global Head, IP Solutions și Global Head of Service Delivery. În cariera lui a lucrat în mai multe țări departe de Finlanda natală, inclusiv China, Germania și Regatul Unit. În timpul liber, Pasi are o pasiune pentru motocicletă și vinul bun, dar are grijă să nu facă acest lucru să urmărească aceste interese în același timp.

Clara NEPPEL

Dr. Clara Neppel este responsabilă pentru creșterea operațiunilor IEEE și a prezenței în Europa, concentrându-se pe nevoile industriei, mediului academic și guvernului. Ea contribuie la probleme referitoare la politica tehnologică a mai multor organizații internaționale, precum OCDE, Comisia și Parlamentul European sau Consiliul Europei. Ea este implicată în eforturi legate de tehnologiile emergente, standardizare, antreprenoriat, precum și implicațiile societale ale tehnologiei. Dr. Neppel este, de asemenea, director independent al Consiliului de Supraveghere al Institutului European de Tehnologie Digitală, co-președinte al Consiliului consultativ al școlilor de excelență în inteligența artificială Konrad Zuse, membru al Consiliului consultativ științific-industrial al Research Studios Austria, Consiliul de Strategie al Centrului de Competență Software Hagenberg, precum și Consiliul Consultativ Independent al Centrului RI Regatul Unit pentru Formare Doctorală în IA responsabilă, responsabilă și transparentă. S-a alăturat IEEE după mulți ani cu Oficiul European de Brevete, unde a fost implicată în diverse aspecte legate de inovare, proprietate intelectuală și standarde în domeniul tehnologiilor informației și comunicațiilor. Dr. Neppel deține un doctorat. în Informatică de la TU München și un Master în Drept și Management IP de la Universitatea din Strasbourg.

Vali MĂLINOIU

Vali este un antreprenor și un executiv de produs care deține o expertiză extinsă în diferite domenii complexe, cum ar fi Blockchain, Sisteme Distribuite, Securitate Cibernetică, Infrastructură descentralizată și Inteligență Artificială. El are o listă impresionantă de realizări și a câștigat recunoaștere pentru munca sa inovatoare în aceste domenii, prezentând regulat la conferințe prestigioase precum OWASP sau TEDx. În prezent, focalizarea principală a lui Vali este de a crea prima infrastructură blockchain descentralizată din lume care guvernează și menține un depozit etic de date. Viziunea sa este de a simplifica procesul de punere în legătură a cercetătorilor AI, a clienților AI și a infrastructurilor AI și de a deschide o nouă eră de progres tehnologic. Vali este un lider remarcabil, demonstrat de abilitatea sa de a conduce o echipă de voluntari formată din cercetători și ingineri în dezvoltarea primului consilier AI pentru Prim-ministrul României, ION, o țară care deschide calea inovării AI. Angajamentul echipei pentru excelență și devotamentul ei neclintit pentru a avansa știința și tehnologia i-au câștigat acesteia recunoașterea globală ca lider și pionier în acest domeniu.

Marius STAN

Dr. Marius Stan este cercetător științific și scriitor în Chicago, S.U.A. A obținut licența în fizică la Universitatea București și doctoratul în chimie la Institutul de Chimie Fizică al Academiei Române. Universitatea Politehnica București i-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa. După plecarea în S.U.A. în 1997, Dr. Stan a fost Cercetător Științific Principal la Los Alamos National Laboratory și Director Național pentru Informatică la Ministerul Energiei al S.U.A. în timpul administrației prezidențiale Obama. Ulterior a devenit lider al programului de materiale inteligente la Argonne National Laboratory și Profesor Asociat la Universitatea Chicago și Universitatea Northwestern. Dr. Stan folosește inteligența artificială (IA) și simulările computerizate de înaltă performanță pentru a înțelege și prezice proprietățile sistemelor complexe cu aplicații în energie (materiale nucleare și baterii) electronică (memoria calculatoarelor) și securitate națională. A publicat pe larg în literatura științifică și deține mai multe brevete de invenție. În 2021 a hotărât să se dedice unor proiecte personale centrate pe folosirea inteligenței artificiale în știință, tehnologie și artă. Dr. Stan ține o serie de conferințe internaționale pe această temă și lucrează la o carte despre inteligența umană și cea artificială.

Dragoș MĂRGINEANȚU

Dragos Margineantu este Boeing Senior Technical Fellow care este lider tehnic al cercetării și ingineriei AI în Boeing. Interesele lui includ zborul comercial autonom, învățarea automată robustă și sisteme de decizie pentru detectarea anomaliilor, modelarea incertitudinii, validarea și testarea sistemelor de învățare și de decizie, sensibile la costuri, învăţare activă şi de ansamblu. Dragoş Margineantu a fost unul dintre pionierii cercetării asupra ansamblului învățarea și învățarea sensibilă la costuri și în testarea statistică a învățatului modele. La Boeing, a dezvoltat soluții bazate pe machine learning pentru zbor autonom, fabricație, întreținere avioane, avion performanță, supraveghere și securitate. Dragoș servește și a servit ca investigator principal (PI) al Boeing mai multe proiecte DARPA și a prezidat IA majoră și știința datelor conferințe. Dragos servește ca editor de acțiuni pentru numere speciale pentru Jurnal de învățare automată (Mlj).

Märt ARO

Märt ARO este co-fondatorul DreamApply.com Student Application Management Platform, lansat în 2011. DreamApply este utilizat de peste 300 de universități din 40 de țări, deservind milioane de utilizatori anual. Märt este președinte al consiliului de administrație al ONG-ului EdTech Estonia, care reunește peste 45 de fondatori ai inițiativelor de inovare a educației din Estonia, cu scopul de a împărtăși experiența și de a stimula cooperarea. Pentru apromova educația, Märt colaborează în mod regulat cu: Națiunile Unite, Uniunea Europeană, Ministerul Eston al Educației și Cercetării și mulți alții.

Gilles JOURQUIN

Gilles X. Jourquin este un lider experimentat în industria farmaceutică, specializat în inovare și tehnologie. Cu un doctorat în farmacie de la Université Libre de Bruxelles și o diplomă de management de la Solvay Business School, este profesor la U.L.B. și U.M.H., predarea serviciilor de farmacie, inovație și leadership. În calitate de CEO al Newpharma Group din 2020, el conduce platformele de rețete electronice, telemedicină și sănătate digitală pentru a îmbunătăți experiența clienților și a crește eficiența. Gilles a fost anterior membru al consiliului de administrație și lider de afaceri la McKesson Belgium, supervizând activitățile globale de P&L, retail și angro și administrarea LloydsPharma S.A. și LloydsPharma Group S.A. Contribuțiile sale au transformat industria farmaceutică și au îmbunătățit peisajul industriei.

Jay TUCK

Expertul american în apărare Jay Tuck a fost director executiv de știri al programului zilnic de rețea Tagesthemen de la ARD Television. În cei 35 de ani petrecuți în rețeaua germană, a produs peste 500 de segmente de televiziune. El a servit de două ori ca corespondent de luptă în Irak. Rapoartele sale de investigație privind politica de securitate, activitățile de spionaj și tehnologia armelor apar în publicații de top din Europa, inclusiv Cicero, Focus, Le Point, Stern, Welt și ZEITmagazin. Este autorul cărții „High-Tech Spionage”, publicată în paisprezece țări. Pentru cartea sa actuală, „Evolution without Us”, el a intervievat piloți de drone și surse de informații, futuriști și specialiști din Silicon Valley într-o cercetare exclusivă de 3 ani. Acum, în Germania (Plassen Publishing), bestsellerul tehnologic va apărea în chineză la începutul primăverii (Shanghai University Press). Jay Tuck este un vorbitor apreciat la nivel internațional ale cărui discuții pline de viață sunt însoțite de videoclipuri și fotografii exclusive. TED-Talk-ul său a atins peste 3 1/2 milioane de vizualizări pe internet. Tuck vorbește cu bănci private și instituții financiare (Banca Mondială, Camere de Comerț, Patrizia), evenimente de gală (Deloitte, ServicePlan), Congrese Media și Medicale (WAZ, Universitätsklinikum Essen), Simpozioane de inovare și cercetare (Vodafone, Xing), ca precum și conferințe de securitate, forțe armate și de aplicare a legii (Academia de ofițeri a serviciilor armate germane Führungsakademie).