„FinTech Made in Romania: Inovație și securitate în plăți digitale” – Mihai Drăghici, pionier în tehnologia de plată biometrică, este speaker la Tech Talks by UPT 2024

Mihai Drăghici este antreprenor IT și vizionar, cu peste două decenii de experiență în transformarea ideilor inovatoare în produse scalabile pe piețe globale diverse, incluzând România, Bulgaria, Olanda, Emiratele Arabe Unite, SUA, Canada, Africa de Sud, Mexic și India. Expertiza sa în FinTech a remodelat fundamental peisajul plăților digitale, accentuând securitatea îmbunătățită și eficiența operațională.

Fondator și CEO al PayByFace, Drăghici este unul dintre pionierii dezvoltării soluțiilor de plată biometrică, o alternativă rapidă și sigură a metodelor tradiționale de plată. Tehnologia inovatoare pe care o dezvoltă permite tranzacții fără efort prin recunoaștere facială, eliminând necesitatea instrumentelor de plată fizice și reducând semnificativ riscul de expunere a datelor sensibile.

PayByFace s-a extins considerabil, integrând sisteme de plată cu recunoaștere facială care se potrivesc perfect cu sistemele POS existente la nivel global. Această tehnologie avansată îmbunătățește experiența de cumpărături prin oferirea unui nivel ridicat de securitate și comoditate pentru utilizatori, schimbând fundamental modul în care sunt efectuate tranzacțiile în retail.

Drăghici a mai fondat și companiile MedicPad și Tech Ventures Consulting, unde a impulsionat dezvoltarea aplicațiilor avansate și sistemelor de gestionare a sănătății. Aceste inovații îmbunătățesc eficiența operațională în medii clinice, oferind funcții precum acces rapid la efectele secundare ale medicamentelor, procese simplificate de admitere a pacienților și gestionare sigură a datelor pacienților.

Înainte de aceste inițiative, Mihai Drăghici a acumulat o experiență considerabilă ca software arhitect și performance engineer în numeroase proiecte de transformare digitală, iar proiectele sale în dezvoltarea soluțiilor avansate mobile și bazate pe cloud au pregătit terenul realizărilor sale ulterioare.

La Tech Talks by UPT 2024, Drăghici va prezenta impactul transformativ al tehnologiilor de plată biometrică asupra industriei financiare globale, viziunea unui viitor în care plățile sunt mai rapide, mai sigure și mai simplu de efectuat, stimulate de inovații tehnologice care simplifică tranzacțiile financiare cotidiene.

La Tech Talks by UPT 2024, Mihai Drăghici explorează avansul tehnic și considerațiile etice ale implementării tehnologiilor biometrice în aplicațiile financiare, pentru soluții de plată digitală accesibile, sigure și benefice și interacțiuni financiare mai integrate și mai centrate pe utilizator.