Sonya BARLOW – „Etica tehnologiei: un viitor digital responsabil”

Sonya Barlow, prezentatoare BBC premiată, antreprenor, autor și speaker, aduce perspective critice despre etica tehnologiei la ediția 2024 a Tech Talks by UPT. Cu o carieră care baleiază între cuprinde tehnologia, afacerile și călătoriile, Barlow este o voce importantă în discuțiile despre implicațiile etice ale inteligenței artificiale și tehnologiilor emergente în societatea modernă.

Parcursul său profesional include roluri semnificative în tehnologie în Europa, în proiecte de infrastructuri în fintech și banking. Activitatea sa în domeniile big data, machine learning și AI, combinată cu experiența sa practică de consultant principal, îi creează o perspectivă unică asupra provocărilor etice impuse de avansurile tehnologice. În calitate de fondatoare a LMF Network, o platformă dedicată redefinirii incluziunii la locul de muncă, Barlow își folosește expertiza pentru a promova practici etice în industria tehnologică.

Parcursul și recunoașterile profesionale ale lui Barlow sunt impresionante. Ea a fost desemnată una dintre finalistele Forbes 30 Under 30, Future Shaper de către Marie Claire și în Top 50 Women in Tech din Marea Britanie și UE. De asemenea, este speaker TEDx și LinkedIn Top Voice, reflectând influența și leadershipul său în comunitatea tehnologică.

Barlow contribuie frecvent la publicații renumite precum Lonely Planet, TripAdvisor, Metro și Telegraph, unde subliniază nevoia urgentă de preocupări etice în dezvoltarea și aplicarea tehnologiei. Cartea sa, “Unprepared to Entrepreneur (Nepregătit să fii antreprenor),” oferă perspective asupra călătoriei antreprenoriale, subliniind importanța practicilor etice în afaceri.

La Tech Talks 2024, Barlow va explora demersurile etice necesare dezvoltării și utilizării inteligenței artificiale și a altor tehnologii digitale. Prezentarea sa își propune să provoace publicul la reflecție, să-l inspire la acțiune și să încurajeze o mișcare colectivă către un viitor digital mai etic și responsabil.

Participanții se pot aștepta să dobândească o înțelegere mai profundă a dilemelor etice impuse de avansurile tehnologice și importanța integrării considerațiilor etice în proiectarea și implementarea soluțiilor tehnologice. Perspectivele Sonyei Barlow vor oferi cunoștințele și instrumentele necesare pentru a naviga complexele provocări etice ale erei digitale, promovând inovația care se aliniază cu valorile umane și bunăstarea societății.